Sökresultat för: juni

Sommarkänsla

Känslan när en blir sugen på scones, gör scones och äter dem med ost och marmelad på altanen. Det är en sommarkänsla.

Merci mes amis

Mera minnen, intryck och känslor

I min bokhylla
Jag älskar att titta på kort. Det bästa jag visste med att komma till mormor och morfar var att få sätta sig på golvet i skräddare och bläddra igenom alla fotoalbum. Min mormor har alltid framkallat bilder och hon var den sista i min närhet som hade en analog kamera. Bilder är minnen, intryck och känslor. På något sätt är det som att läsa en bok fast bara med bilder. När jag fyllde 18 önskade jag mig framkallning och fotoalbum i födelsedagspresent av just mormor och blev jätteglad över albumen. Så fina med rosor på.
Under hela vårterminen har jag velat framkalla flera bilder men jag har inte kommit mig för att göra det. Förens här om dagarna när jag hitta Ica Foto. Bara genom att jag registrerade mig fick jag massor av rabatter och sommarerbjudanden. Ett alternativ nappade jag för och satte mig igår kväll, samtidigt som Lotta sjöng allsånger på Liseberg, och skulle beställa. Allt gick bra tills att jag kom fram till betalningssidan. Där tog det stopp och jag gav upp. Idag var det samma problem och efter att ha pratat med deras hjälpsamma kundtjänst vet jag fortfarande inte vad som orsakade problemet. Som tur var kunde de göra beställningen åt mig. Jag har alltså beställt bilder idag och längtar till att få sätta i dem i albumet, skriva kommentarer och sitta i skräddare och bläddra.
Ett uppslag från förra årets SSU-läger i Karlskoga
Merci mes amis 

Kom och följ mig!

“Hopp för mänskligheten – Följ mig!”Johannes döparen banar väg för Jesus och texten talar om hur Jesus träder in i tjänst. Jesus predikar om Guds rike och kallar sina första lärjungar. Jesus kallar på oss idag också, han vill ha en relation till dig och säger till dig: ”Kom och följ mig.” Det är vår första kallelse! Sedan vill han också använda dig för att sprida hans rike där du är.
 
 
 
 
För varje dag som går tycker jag att det blir svårare och svårare att följa Jesus. I söndags missade jag till och med gudstjänsten för att den var när jag jobbade. Det är den första gudstjänsten jag missat på jättelänge. Just nu känns det som om dessa bible boost-inlägg är det enda som gör att känslan av efterföljelse lever vidare. Efter ett år på en bibelskola borde det jag väl ha koll på vad som menas med att följa Gud, att leva i efterföljelse men jag vet att jag att det krävs ett helt liv för att förstå fullt ut vad som menas. Just ordet efterföljelse får mig både att tänka på förföljelse vilket inte alls är samma sak men också på en underbart härlig tant i 70-års åldern. (En gissning) I april intervjuade jag henne om att hur hennes liv som kristen hade sett ut och fick höra både roliga och otroligt sorgliga berättelser ut hennes liv. 
 
Att följa Jesus handlar om att ha med honom i sin vardag och just nu är den delen otroligt liten. Jag vaknar, äter frukost, tillbringar många timmar framför mobilen och datorn, åker iväg till Karlstad ibland, jobbar ibland. Livet flyter på utan att jag låter Gud styra. Jag gillar att ha kontroll, kanske lite för mycket för mitt eget bästa och att följa Gud är att släppa all kontroll, att lita på att han går före och trampar upp vägen. Jag vet att jag är under Guds beskydd och att jag är mer älskad än vad jag själv kan förstå men när ångesten är som starkast kommer alla mörka känslor tillbaka. De vill få mig att tro att jag inte betyder något alls bara för att jag inte är en tillräckligt bra efterföljare. Ångesten får mig att tro att Hungergames är mitt liv och Gud sitter utanför och skrattar. När ångesten sedan försvinner, försvinner också alla mörka känslor samtidigt som jag har så svårt med att förstå att efterföljelse inte handlar om prestation. För det kan det inte göra va? 
 
 
Merci mes amis