Sökresultat för: januari

Dröm blir verklighet

IIIIIIII AAAAAA WOOOOOOW YAAAAAAY

 

Ibland agerar jag innan jag hinner tänka. Idag ledde det till att jag nu har två biljetter till Melodifestivalen nästa lördag. Färjestad hade fått tag på några biljetter på läktaren med mat i priset och gav bort dem till de som ringde in och bokade. 1 min efter att de hade publicerat inlägget läste jag det här och en minut senare var biljetterna mina.

 

För er som inte vet, gillar jag Melodifestivalen på en nivå som andra inte förstår. Jag är så jäkla glad att jag vågade chansa och att jag nu ska få se den första deltävlingen i Karlstad. Vem som ska få äran att följa med är ännu inte bestämt. Dessutom jobbar jag till kl. 15.00 på lördagen och börjar igen kl. 12 på söndagen så det är dessutom lite logistik att ordna.

 

Egentligen skulle jag vilja stanna kvar i den här Mellobubblan och bara grotta ner mig gamla framträdanden på youtube men om mindre än 2 h ska jag som sagt iväg till mamma.

 

 

Slutartid, bönevecka och funderingar

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Kvällsfotografering

För en timme sedan tog jag med mig kameran och stativet och gick ut för att fota i mörkret med lång slutartid. Resultatet blev kanske inte riktigt så som jag hoppades, mycket för att jag inte förstod varför bilderna blev så gula. Tillslut testade jag att sätta vitbalansen till auto och genast försvann det gula i bilderna.

 

Bönevecka

Mellan 18-25:e januari pågår en internationell bönevecka och i söndags kom jag på att jag ville be för skolan de dagar som är kvar av böneveckan. Detta tillsammans med de jag vet är kristna på skolan. Igår var det bara jag, en utmaning det med men idag var vi tre stycken som träffades en kvart på lunchrasten och bad för skolan. Maria berättade senare att hennes ungdomspastor hade uppmanat henne och deras ungdomsgrupp att be för sina skolor och Maria blev så glad när hon fick reda på min idé. Ett bönesvar redan där så som jag förstod det. Maria och jag bestämde även lite snabbt att vi ska fortsätta att be för skolan mer regelbundet. Jag är så peppad på det och hoppas verkligen det kommer bli bra.

 

Enda sedan jag slutade bibelskolan har jag saknat en församling och kommer på mig själv med att vara avundsjuk på Leander. Dels bor han nästan lika nära kyrkan som jag gjorde i Uppsala och dels är det regelbundna böner under veckan. Min dröm är att få bo på Ansgars till hösten och äntligen få tillhöra en församling igen tillsammans med Leander dessutom.

 

Funderingar kring bloggen

Sista tiden har jag även funderat lite kring varför jag bloggar och om det är värt pengarna jag faktiskt betalar för att kunna blogga så här som jag gör. Jag har inte kommit fram till något svar mer än att jag vill kunna blogga på en plattform där jag i princip kan koda min egen design och upplägg. Alldeles nyss såg jag ett inlägg från Facebook med texten: ”Sluta aldrig göra ditt bästa, även om ingen är där och berömmer dig”. Tänker att jag får ta det till bloggens motto och fortsätta fundera över vad jag vill med min blogg. 

 

 

Vecka 4

Måndag||  

Började dagen med handledning där vi bestämde nästa steg i projektet jag jobbar med. Sedan har jag pluggat, tränat och ätit magiskt goda pannkakor. Kvar att göra är att ligga i soffan och se Guldbackegalan.

 

Tisdag||

Fortsätta med projektet och ordna med ”små” fix. Bland annat eftersöka en prenumeration från Glossybox och byta fackförbund. Jag ska även komma på vad jag vill äta i veckan och handla mat. Jag behöver all inspiration jag kan få så länka gärna tips på recept.

 

Onsdag||

Förutom projektet är det två möten jag ska på. Först studeranderådsmöte och även personalmöte. Det här kommer bli mitt första personalmöte och jag känner mig redan lite små-nervös. Hindersmässan börjar dessutom i Örebro men som jag inte riktigt förstår när jag ska hinna med.

 

Torsdag||

Jobb med projektet och styrketräning innan jag åker iväg till mamma för några dagar. Jag funderar på om jag ska hinna till Örebro först men det känns lite väl mycket farande på en och samma dag. Ändå så vill jag ju gå på Hindersmässan.

 

Fredag||

Fördelen med att gå i årskurs två är att jag inte behöver gå på lektioner om man inte vill men projektet behöver bli klart så jag kommer jobba med det ifrån mamma. Min disciplin är bra bara jag vill något…

 

Lördag||

Jag och mamma ska till Mormors glasscafé i Lysvik och äta Afternoon tea. Längtar otroligt mycket att få äta gott och sitta ner i flera timmar bara mamma och jag. 22.15 går bussen hem igen för ett nattpass.

 

Söndag||

Jobbar 00.45-04.00 men av erfarenhet vet jag att det brukar bli senare. Sover sedan fram till eftermiddagen och känner mig allmänt seg i huvudet men ett löppass ska jag orka med ändå.

 

 

Jag har stickning på skapande varje onsdag och jag gillar det verkligen. Tids nog ska jag göra ett datafodral.

 

Soluppgången var magisk när jag cyklade till jobbet igår. Så vackert att jag ville stanna för att kunna dela med mig av utsikten. Magiskt!