Sökresultat för: oktober

Firad i dagarna två

Det blev en mysig födelsedag som jag och Leander firade i dagarna två. I fredags när jag fyllde så hade jag morgonföreläsning kl. 08.00 vilket både jag och Leander tyckte var lite för tidigt för frukost på sängen. Det blev dagen efter istället.

Första delen av dagen ägnade jag åt föreläsningen i informationssäkerhet och tentaplugg i kravhantering.


Efter föreläsning och tentaplugg åt jag och Leander kladdkaka med hallonsorbet. Så gott 😋


Av Leander fick jag en ny slickepott och ett rivjärn med handtag. Mormor hade skickat ett packet på posten med en jättefin handduk med grodor på.

Denna bukett kom med blombud från Leanders mamma och familj 🤗 Så fin!


Efter att ha suttit inomhus hela dagen bestämde jag att vi skulle gå en promenad till slottet. Just när vi kom dit höll solen på att gå ner och det var magiskt vackert.


Solnedgång över botaniska trädgården. WOW!


Middagen var exakt så god som jag hade tänkt. Mätt och belåten såg vi Örebro Teaterns Stackars Birger. Kanske skriver något mer om den för oj så länge sedan det var som jag såg något med Malin Berg.

Utöver frukost på sängen så blev det hemmagjord pizza, tvspel och serier med popcorn igår.

Sammanfattningsvis har jag haft en väldigt fin födelsedagshelg med god mat. Mitt födelsedagsfika som jag hade tänkt att ha igår kväll fick jag ställa in i och med att Uppsala fick lokala restriktioner i veckan.

Jag är stolt

Bild från joandjudy.com/en/wallpapers

Sista kvällen som 23-åring och jag vill passa på att reflektera lite kring temat look how much you have grown.

Under en stor del av mitt liv har listan på saker jag inte gillar varit lång. Grönsaker, frukter, baljväxter och så vidare. Men senaste året har jag vågat testa helt nya recept med helt ny mat. Idag åt jag exempelvis en pastarätt till lunch som är otroligt god och en kikärtsgryta till kvällsmat. Dessutom åt jag havregrynsgröt till frukost. Dock med mixade gryn men i alla fall.

Dagens lunch

Om någon hade sagt detta till mig på gymnasiet, att jag 6 år senare kommer äta kikärtsgrytor, linsbiffar och morot-och paprikasås, hade jag inte trott på det. Bara tanken hade gett mig ångest, speciellt havregrynsgröten.

Jag är stolt. Stolt över mig själv och min kulinariska utveckling och framför allt väldigt glad över all god mat jag har hittat.

Och imorgon blir det mer god mat. Till lunch blir det samma kikärtsgryta som jag gjorde nu ikväll och till kvällsmat: chillikassler i ugn 😋 Inte alls komplicerat men. SÅ. GOTT.

Nya serier

Outlander FB Cover Photo | Outlander season 2, Outlander, The skye boat song

Jag har börjat titta på en ny serie som finns på Netflix. Hittills har jag hunnit se 1,5 säsong och den är så bra. I första säsongen slutar varje avsnitt när det är som mest spännande vilket gör att det är omöjligt att sluta titta. Mycket av handlingen utspelar sig i Skottland och det är så magiskt vackert. Det var faktiskt en av anledningarna till att jag började titta på serien. Plus att jag blev tipsad om den av flera vänner.

I veckan har två till serier börjat gå som jag vill se. Dels Björnstad på HBO och Lyckoviken på Viaplay. Får nog bli en paus i Outlander snart.