Sökresultat för: december

En solig fredagspromenad

Efter förmiddagens föreläsning åkte jag förbi biblioteket. Solen sken men det blåste väldigt mycket.
När jag kom dit såg jag att det skulle vara en julmarknad under helgen. Om jag orkar så kanske jag går dit.
Mittemot biblioteket bygger dom en ny tunnelbanestation. Det är i alla fall det jag tror
På vägen hem från biblioteket gick jag igenom Parc du Coteau och såg dessa julgranar med pynt och allt.
Jag blev så glad! I dag är det dessutom bara två veckor kvar till julafton. HJÄLP!
Glad fredag 😀
En vacker liten ros i en trädgård som jag gick förbi.

Kommer jag kunna komma tillbaka?

I måndags kom det nya rekommendation här i Paris och därför är ost- och vinkvällen framflyttad på obestämd tid. Jag är ledsen och så frustrerad på den här pandemin som aldrig vill ge sig. Jag hade verkligen set fram emot att umgås med vänner, dricka vin och smaka ostar. Förhoppningsvis blir den av efter jul men jag är inte så optimistisk.

Även Sverige har fått nygamla restriktioner och allt detta gör mig livrädd inför att jag inte ska kunna ta mig tillbaka till Paris efter jul. Om Frankrike stänger gränsen totalt så vet jag inte vad som händer. Jag har minst 3 prov efter jul och jag behöver 30 hp för att ha rätt till CSN.

Jaja, nu ska jag fly verkligheten en stund med en julfilm 🤗

Vecka 49 – 2021

Samma vecka 2017 och 2018

Lundi

Unix/Linux föreläsning på förmiddagen 10-13 och grupparbete på eftermiddagen, inför redovisningen i Digital Transformation.

Mardi

Förberedelse inför redovisningen och franska på eftermiddagen 14-16. På vägen hem handlade jag mat och nu ikväll har jag fortsätt med presentationen och även planerat jul med Linda och mamma.

Mercredi

Presentation och redovisning i Digital Transformation-kursen på förmiddagen 10-13. På eftermiddagen har jag inte bestämt om jag ska plugga ikapp Python, franska eller bara ta det lugnt. Jag ska tvätta också.

Jeudi

Franska på eftermiddagen 14-16. På kvällen ska jag för ovanlighetens skull inte till CaféKaffe. Istället ska jag på Vin och Ost-party som skolan anordnar. Jag ser verkligen fram emot det!

Vendredi

Föreläsning i Communication for Leaders på förmiddagen 10-13. På eftermiddagen pluggar jag eller så förbereder jag inför min hemresa den 16:e dec.

Samedi – Dimanche

Jag planerar att jag ska åka till flygplatsen för att se hur lång tid det tar och hur det ser ut. Allt för att minimera ångest och misstag den 16:e. På söndagen ska jag på mässa i Svenska Kyrkan. Förhoppningsvis blir det en till tur till centrala Paris också för att titta på julbelysning och för att köpa köttbullar.