Sökresultat för: januari

Vecka 5 – 2022

Samma vecka 2017, 2019

Måndag

Jobb med C-uppsatsen på förmiddagen. Vi hade vår första inlämning med en kort bakgrund, frågeställning och metod idag. Det som var kvar att göra var delar av metoddelen vi båda två tyckte var rätt så svårt att förstå.

Tisdag

Egenstudier med förinspelade föreläsningsklipp och att läsa kurslitteratur. På eftermiddagen ska jag ha en genomgång för att lära mig rollen som informator i församlingen. Vad jag vet hittills ska jag framför allt publicera en poddversion av gudstjänsten och även ansvara för församlingens hemsida. Dessutom behöver vi handla och tvätta.

Onsdag

Möte kl 08.00 med mer information om vad vår C-uppsats ska resultera i. Som tur är, är det digitalt möte. Utöver det blir det nog mer jobb med uppsatsen och eller egenstudier i den andra delkursen. På kvällen är det mässa kl. 20 som jag ser fram emot att gå på för första gången på väldigt länge.

Torsdag

Egenstudier och eller jobb med C-uppsatsen.

Fredag

Efter lunch har jag ett telefonmöte med min kurator på habiliteringen. Utöver det ska jag njuta av På Spåret och ladda upp inför lördagen.

Lördag – söndag

För på lördag börjar Melodifestivalen. Jag är inte riktigt i stämning än men det ska jag se till att bli.

I lurarna går Linnea Henrikssons skiva: Linnea Henriksson

I veckan börjar också Vinter OS som jag har tänkt att följa så mycket jag kan och orkar.

Det blev fredag

14 jan 2022, kl. 1803

Det är fredageftermiddag, utanför vardagsrumsfönstret ser jag alla bilar som är påväg hem. Det är vitt på marken på vissa ställen men innegården är också täckt av is. Och massor av halkbekämpande grus. Solen har gått ner och gatlyktorna är tända.

Jag är tillbaka i Sverige, i Uppsala och jag har hunnit med veckans Att göra lista.

  • Packa upp och tvätta
  • Planera studier
  • Funktionärsråd
  • Göra engelska-test
  • Svara på Erasmus-enkät
  • Skicka in intyg med boarding-pass till Erasmus
  • Planera mat och handla

”Pluggveckans” höjdpunkt var definitivt resultatet på engelska-testet. Innan min utbytestermin behövde jag göra ett test för att se att jag var tillräckligt bra på engelska. Det var jag som tur var. Då var jag på B2 nivå men nu hamnade jag på C1-nivå.

Ett av målen med mina studier i Paris var att bli bättre på engelska och det har jag nu bevis på att jag blivit. Men stoltast är jag över att jag inte är obekväm med att prata eller skriva engelska längre.

Jag lyssnar på Eftermiddagspasset i P3, konstaterar att klockan snart är 17 och att det nu är helg. Imorgon ska Nils komma hit. Jag längtar! Utanför fönstret blir bilarna färre medan mörkret blir mörkare.

Vecka 4 – 2022

Samma vecka 2017, 2018 och 2019

Visst ser molnen ut som snö? Någonstans mellan Paris och Oslo, 24 jan 2022.

Måndag

Klockan 10.00 lämnade jag mitt rum i Paris igår och kl. 20.00 var jag hemma i Uppsala igen. På vägen hann jag med 45 minuter i Oslo. Varför SAS ändrade min resa till en flygning med mellanlandning i Oslo, kan jag inte förstå. Resan gick överförväntan, på flygplatsen i Paris var jag nästan själv i säkerhetskontrollen. På båda planen hade jag turen att sitta vid fönstret och ha raden för mig själv. Lyx!

Tisdag

Tvättid på förmiddagen och resten av dagen har jag tagit det rätt lugnt, vilat och planerat resten av veckan. Comp på kvällen 21.30.

Onsdag

C-uppsatsmöte på förmiddagen och studier på eftermiddagen. På kvällen är det funktionärsrådsmöte innan mässan kl. 20.00. Det känns bra att vara tillbaka i församlingen igen.

Torsdag

Egenstudier hela dagen. I och med att terminen här i Sverige började den 17 jan så har jag lite att ta igen från förra veckan.

Fredag

Mer egenstudier och veckans höjdpunkt: På spåret 🚂

Lördag och söndag

En helg helt utan planer vilket känns behövligt efter hemtenta och flytten från Paris.