Sökresultat för: mars

Vecka 13 – 2022

Samma vecka 2017, 2018, 2019 och 2020

Måndag

Uppsatsrelaterat egenarbete på förmiddagen och egen studier i den nya delkursen på eftermiddagen. Kl. 15.00 hade jag ett möte med habiliteringen. Efter mötet trotsade jag vinden och sprang en runda. På kvällen började jag baka bröd. Leander jobbade hela dagen så på kvällen ”tog vi det lugnt” framför tv:n med Mario Odessy.

Tisdag

Bröddegen jäste över natten och jag bakade ut den på morgonen för att låta den jäsa igen hela dagen. Sedan blev det grupparbete på förmiddagen med den nya delkursen. På eftermiddagen kl. 14 var det handledning för C-uppsatsen som vi sen gick igenom och gjorde en plan utefter. Nu på kvällen tvättar jag och min man lagar mat. Senare i kväll ska vi basta och grädda brödet.

Onsdag

Egenstudier med den nya delkursen på förmiddagen och lite på eftermiddagen. Kl. 15.00 har jag föreläsning. På kvällen är det onsdagsmässa i kyrkan och jag är fika-ansvarig. Nu i fastan fikar vi med skorpor vilket jag tycker är så lyxigt.

Torsdag

Grupparbete eller C-uppsats eller egenstudier. Planeringen är inte bestämd än.

Fredag

1 april kommer bestå av grupparbete eller C-uppsats. På eftermiddagen ska jag ha ett möte med studentprästen för att prata om församlingens nya hemsida. Leander jobbar dessutom så jag kanske åker till stan, eller så klappar jag katter hos vän. Nya träningsskor ska köpas någon gång denna vecka nämligen.

Lördag – Söndag

Leander jobbar på lördagen och jag ska antingen till stan om jag inte kommer dit på lördagen eller umgås med vän och katter.

På söndagen är vi på mässa och därefter ska jag ut på veckans löprunda. Resten av dagen vill jag läsa bok, se på serie eller spela tv-spel.

Herregud & Co

Igår var jag på vernissage av utställningen Elva streck och lite färg på Uppsalas, vad jag vet, enda kristna bokhandel. Utställningen pågår fram till juni och jag kommer garanterat att gå dit igen.

Mannen bakom Herregud & Co, Royne Mercurio.
Jag höll i ett vykort som jag kanske köper nästa gång jag är där.
Jag i ett nötskal
Den röda tråden fanns med i utställningen

Jag hade med mig min bordskalender som jag fick från Lötenkyrkan när jag slutade min praktik där våren 2015. Den är tydligen den första bordskalendern vilket känns fint på något sätt. Den hade jag alltså med mig med förhoppningen att få den signerad. Och det blev den också.

Så ifall du bor i Uppsala eller har vägarna förbi, så rekommenderar jag att se denna utställning.

GOVSYV

En distanskurs på Stockholms Universitet om digital förvaltning

Tentan kändes bra i måndags och så här 45 minuter innan den nästa delkurs börjar tänkte jag försöka förklara lite vad kursen har handlat om.

Kursens namn är väldigt långt: IS-styrning för e-förvaltning: krav, användning och utvärdering. Nyckelordet skulle jag säga har varit e-förvaltning, dvs. hur statliga organisationer kan använda system. Speciellt för en statlig organisation är upphandling vilket också togs upp i kursen. En stor del av kursen handlade också om kravhantering: processen att ta fram den funktionalitet som ett system behöver ha.

Själva kursinnehållet har jag älskat men kursupplägget däremot har varit riktigt tråkigt med bara förinspelade föreläsningar. Dessutom var det väldigt många vetenskapliga artiklar som skulle läsas. Jag försökte läsa alla i början av kursen men i slutet så öppnade jag dem inte ens…

Grupparbete

Alla kurser som jag har läst i min utbildning har haft ett grupparbete. Det hade inte den här kursen. Däremot ingick ett individuellt litet projekt som gick ut på att komma på förbättringsförslag till en e-tjänst. Jag valde CSN och deras e-tjänst ”ändra utbildning, bidrag och lån”. Jag tyckte projektet var kul och jag lyckades också ha en kort intervju med en man som jobbar på CSN som var intresserad av min uppgift.

Lärdomar

Förutom att jag ogillar förinspelade föreläsningar och att läsa vetenskapliga artiklar, har den här delkursen fått mig att inse hur mycket jag gillar statliga organisation: kommuner, regioner, myndigheter. Alla statliga sammanhang.