Tentan kändes bra i måndags och så här 45 minuter innan den nästa delkurs börjar tänkte jag försöka förklara lite vad kursen har handlat om.
Kursens namn är väldigt långt: IS-styrning för e-förvaltning: krav, användning och utvärdering. Nyckelordet skulle jag säga har varit e-förvaltning, dvs. hur statliga organisationer kan använda system. Speciellt för en statlig organisation är upphandling vilket också togs upp i kursen. En stor del av kursen handlade också om kravhantering: processen att ta fram den funktionalitet som ett system behöver ha.
Själva kursinnehållet har jag älskat men kursupplägget däremot har varit riktigt tråkigt med bara förinspelade föreläsningar. Dessutom var det väldigt många vetenskapliga artiklar som skulle läsas. Jag försökte läsa alla i början av kursen men i slutet så öppnade jag dem inte ens…
Alla kurser som jag har läst i min utbildning har haft ett grupparbete. Det hade inte den här kursen. Däremot ingick ett individuellt litet projekt som gick ut på att komma på förbättringsförslag till en e-tjänst. Jag valde CSN och deras e-tjänst ”ändra utbildning, bidrag och lån”. Jag tyckte projektet var kul och jag lyckades också ha en kort intervju med en man som jobbar på CSN som var intresserad av min uppgift.
Förutom att jag ogillar förinspelade föreläsningar och att läsa vetenskapliga artiklar, har den här delkursen fått mig att inse hur mycket jag gillar statliga organisation: kommuner, regioner, myndigheter. Alla statliga sammanhang.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Lämna ett svar