Sökresultat för: december

Vecka 50 – 2022

Samma vecka 2017 och 2018.

Måndag

07:41 gick tåget från Straubing till Münchens flygplats. Två timmar var jag framme och vid 12 skulle planet gå. Det blev försenat på grund av bagagehantering så 14:35 landade jag på Arlanda. 2 timmar senare var jag hemma i Uppsala igen. SL-pendeln stannade inte på Arlanda vilket gjorde att jag behövde vänta på UL-bussen som gjorde att hemresan tog så lång tid. Väl hemma hann jag bara slänga i mig lite mat innan Vilma, en gemensam vän som vigs till diakon om typ en månad, kom över. Vid 19 ledde jag och Leander ner henne till samlingssalen för en överraskningsfest i from av en diakonhippa.

Tisdag

Tillbaka på jobbet efter en händelserik helg. Jag hade flera möten majoriteten av dagen, bland annat så hade jag och min mentor ett första möte där vi satte upp ramarna för mentorsprogrammet. På förmiddagen kom det också ett lucia-tåg till jobbet som jag passade på att lyssna på. På kvällen trodde jag att jag hade bokat tvättid men det hade jag råkat göra på onsdagen. Som tur var fanns det en tid från halv 9. Med Musikhjälpen i lurarna så gick det helt okej trots att jag var jättetrött.

Onsdag

Planeringsdag 1 på jobbet vilket innebar första dagen i mitt nya team. Dock blev det inte som jag trodde men som tur var kunde jag haka på mentor och hennes team onsdagen och torsdagen. Efter jobbet hade konsultföretaget julfest med pizza, frågesport och massa godis, chips och annat gott. Jag kom hem vid kvart över 9, gick direkt till samlingssalen för att säga hej till vänner som fikade efter onsdagsmässan.

Tomtediadem och tomteörhängen

Torsdag

Planeringsdag 2 var känslomässigt jobbig pga av ändrade förutsättningar i mitt nya team kopplat till mina arbetsuppgifter. Efter jobbet var jag supertrött och ville helst bara lägga mig i sängen och lyssna på musikhjälpen men det var adventsfest för alla som hjälper till i kyrkan. Det blev en trevlig kväll med lucia-tåg, god mat och trevligt sällskap.

Fredag

Jag jobbade hemifrån med att damma av mina java-kunskaper. Jag byggde en miniräknare som jag döpte till Calle för att han är en Calculator 😆 Vilma kom över på eftermiddagen och fikade. Nästa gång vi ses är på hennes vigning om drygt en måndag. På kvällen bastade jag och Leander vilket var superskönt och kollade på På spåret.

Lördag – Söndag

På lördagen var vi bjudna till Stockholm och 50-årsfirande av Leanders morbror. Han bjöd på italiensk buffé med förrätter, två pastarätter och risotto till huvudrätt och en chokladtryffel till efterrätt. Väldigt gott! På kvällen tittade jag klart på säsong två av Hem till Jul på Netflix. Efter denna stressiga, intensiva vecka var det väldigt skönt.

På söndagen var jag i kyrkan på fjärde advent. Därefter fixade jag med församlingens podd och åt lunch framför musikhälpen. Vid 14 tog jag bussen till Stenhagen och handlade mat med musikhjälen i lurarna. På eftermiddagen gjorde jag risgrynsgröt som vi åt framför näst sista säsongen av Skins. Senare på kvällen drack vi lite glögg, åt lussekatter och pepparkakor och pratade.

Gröt <3

Vecka 49 – 2022

Samma vecka 2017 och 2018 och 2021

Måndag

Jag jobbade hemifrån för att Leander hade feber. Jag förberedde mig inför produktionssättning på onsdag. På eftermiddagen var det stormöte.

Tisdag

Jag åkte in till kontoret för att vara med på en mentorsutbildning som var hela förmiddagen. Varför vi gick utbildningen först nu 3 månader in på programmet förstod ingen men men. På eftermiddagen var det sista delen i den så kallade AMF skolan som alla nyanställda har fått gå under hösten. Denna gång handlade det om AMFs produkter, det vill säga tjänstepension som traditionell försäkring eller fondförsäkring. På kvällen tvättade jag och började packa inför min resa till Tyskland och Linda.

Onsdag

Jag hade resfeber inför min resa på torsdagen men distraherade mig ändå bra på jobbet med min sista och största produktionssättning. En produktionssättning innebär att förändring man gör i kod-filer körs igenom och att alla i teamet får tillgång till koden. Det tog sitt lilla tag men det gick bra. Jag åt också lunch med min mentor för att summera våra tankar efter mentorsutbildningen. Vid halv 2 åkte jag hem, hämtade min plånbok (som jag så klart hade gömt hemma) och åkte iväg för HPV-vaccinering. Därefter jobbade jag klart hemma och packade klart. Jag gjorde också pannkakor till resan.

Torsdag

Jag jobbade hemma och vid halv 4 så åkte jag mot Arlanda. Lagom när jag hade gått igenom säkerhetskontrollen, hittat gaten och satt mig för att jobba lite innan bordingen, fick jag ett mejl från Lufthansa som sa att min plan var inställt. Jag trodde inte på det först men när fler runt omkring mig började ringa Lufthansa så förstod jag att flyget faktiskt var inställt. En kvart senare fick jag ett till mejl som sa att jag var ombokad på en resa fredag morgon 06:55 med byte i Zürich. Istället för att ta in på hotell eller sova på flygplatsen så åkte jag hem igen och åt pizza med Leander.

Tröst-ätnings-pizza

Fredag

03:30 ringde klockan. 04:04 gick bussen till stationen. 04:26 skulle pendeln gå till Arlanda men pendeln stannade inte på Arlanda vilket jag dubbelkollade redan hemma. Istället tog jag bussen från Uppsala och kom fram till Arlanda vid 05:30. Jag gick igenom säkerhetskontrollen igen och var på planet vid 06:30. Dock så snöade det vilket gjorde att vi blev nästan en timma försenade och landade i Zürich 10:10. 10 minuter senare skulle nästa flyg gå så jag blev tillsagd att springa till gaten. Väl framme där säger personalen vid gaten att även det planet är försenat en timma. Vid halv 1 kommer jag tillslut fram till München där Linda hämtade upp mig.

Lördag – söndag

Resten av resan och veckan kommer i ett eget inlägg.

Vecka 48 – 2022

Måndag

På förmiddagen hade jag ett kravmöte och på eftermiddagen hade vi först verksamhetsplanering, sedan måndagens höjdpunkt fika, och efter fikat gick en kollega igenom hur dataflödet till DW:t (data warehouse) fungerade. På kvällen tvättade jag.

Tisdag

Jag började dagen med att försova mig. Jag ställde klockan på halv 6 trodde jag men det var 06.30. Som tur var hann jag med ett annat tåg och kom till och med 5 minuter innan vi började. Vi hade nämligen utbildning i DevOps och Docker på Nexer kontoret. Jag hade en bokad vaccinationstid på men den blev framflyttad 8 dagar vilket var lite tur i oturen för annars hade jag missat hela eftermiddagen av utbildningen.

Onsdag

Utbildningsdag 2 i CI/CD. Förkortningen står för continuous integration continuous delivery. På kvällen var det onsdagsmässa och fika efteråt.

Torsdag

1 december 😍 och tillbaka på AMF-kontoret. På förmiddagen var det dagligt möte med DW-gänget alltså min nuvarande grupp och även möte med CRM-teamet som ses två gånger i veckan. På eftermiddagen hade jag avstämning med min chef om kommande arbetsuppgifter och hur planen för våren ser ut. Nästan direkt efter hade vi avdelningsmöte. På kvällen var jag trött och ville bara att det skulle vara helg.

Fredag

Men jag tog mig till jobbet på fredagen. På förmiddagen var det tågretro som gick ut på att besvara en enkät med frågor om hur första PI-perioden har varit, dvs från mitten av september fram till nu. På kvällen kollade jag och Leander på På spåret 🚂

Lördag – söndag

Leander jobbade mellan 09 -14 på lördagen och under tiden var jag till stan och köpte lite julklappar och födelsedagspresenter. Jag hämtade också ut en jacka åt Linda som hon hade köpt. På eftermiddagen kom två vänner över på adventfika. Vi testade Blossas årgångsglögg och åt lussekatter, pepparkakor och skumtomtar 😋

Vår nya ärkebiskop

På söndagen var Leander och jag i Domkyrkan på vigningen av Svenska kyrkans nya ärkebiskop. Martin Modéus. Resten av söndagen var vi båda två väldigt trötta så vi vilade hemma. Jag såg om hela första säsongen av Hem till Jul på Netflix.