Sökresultat för: mars

FMTK

Jag har börjat träna med Försvarsmaktens träningsklubb. Allt började efter en idrottslektion för någon vecka sedan som var jättejobbig. Veckan därefter fick jag springkänsla och planerade in ett springpass på söndagen samma vecka. Då var vädret inte lika tilltalande för att springa som det varit när jag bestämde mig. Solen hade bytts ut mot snöblandat regn. Veckan därefter, det vill säga förra veckan berättade Ida att hon börjat ett program från FMTK, Kom igång. I 10 veckor ska vi springa två gånger per vecka och träna ett styrkepass för att tillslut klara av att springa 5 km. Det är nästan dubbelt så längt än en vad jag någonsin har sprungit.
Till vår hjälp har vi en träningsgrupp på Facebook där vi laddar upp bilder och skriver hur otroligt jobbigt/kul/svettigt det är att träna.
En bild från gruppen 

I och med påsk tog socker-fastan slut och jag känner att träningen är nästa utmaning mellan oss båda. Självklart är det en utmaning mot mig själv också men det blir så mycket roligare och går så mycket lättare att hitta motivation när jag vet att Ida gör exakt samma saker.

Merci mes amis 

Abort är inget alternativ!

Idag är det som sagt den internationella Downs syndromdagen sedan ett FN-beslut 2011. Anledning till att dagens datum 21 mars valdes är just för att personer med Downs syndrom har 3 stycken kromosomer av nummer 21. På mina fötter sitter två olika strumpor, inte bara till färg även till form. Min höger strumpa är en randig tåstrumpa i gult, oranget, rött, blått och grönt och min vänster strumpa är vit med svarta och ljusblåa ränder.
 
 
För mig som vanligtvis inte har på mig olika strumpor är det här ett ställningstagande för de med kromosomavvikelser. 
 
#rockasockorna
 
 
Som gravid idag erbjuds du fosterdiagnostik som då kan visa ifall barnet har 3 stycken nummer 21 och andra saker. Det skiftar beroende på län och den gravidas ålder i och med att det är en större sannolikhet att barnet ska få Downs Syndrom ju äldre den gravida är. Som en konsekvens av detta blir väldigt många barn med Downs syndrom aborterade. Siffran var så hög som 60 % år 2013 enligt en rapport från socialstyrelsen.  
 
Jag vet inte speciellt mycket om kromosomavvikelser men en sak vet jag, att de är lika mycket värda att få leva som en barn utan en extra kromosom och att jag inte kommer välja att göra abort för att mitt blivande barn har Downs syndrom. 
 
Merci mes amis
 
 

#rockasockorna

 

 

Nu fyller vi dagen med sockor i alla färger! För att alla ska få vara så annorlunda som de är eller vill vara! Glöm inte att tagga #rockasockornahttps://www.facebook.com/events/773868772719533/

Publicerat av Rocka sockorna den 20 mars 2016

 
 Olika strupor för alla människor rätt att finnas
 

 

Nu köööör vi Sverige !!! glöm ej olika strumpor i dag och prata om varför vi gör detta .. Såå alla därute ..LET’S ROCK // Nathea #rockasockorna instagram nathea_anemyr

Publicerat av Rocka sockorna den 20 mars 2016

 
 
 
Merci mes amis